OM COOP

Mere end 2 mio. er medlemmer af Coop, er du? Coop er det der tidligere hed FDB, som blev stiftet i 1896 med formand Severin Jørgensen i spidsen. FDB er en forkortelse for Danmarks Brugsforeninger og var en sammenslutning af de jyske og sjællandske fællesforeninger.

Allerede et år efter sammenslutningen oprettede FDB sin første virksomhed. Det var et kafferisteri i Kolding. Flere fabrikker kom til. Produktionen blev meget forskelligartet. Der blev produceret chokolade, tobak, reb, sæbe, træsko og margarine. En lang række klassiske mærker blev lanceret. Enkelte af dem findes stadig f.eks. Cirkel Kaffe. Siden da har Coop i flere omgange været med til at sætte dagsorden for dansk detailhandel.

ÅR 1930

Dyrevelfærd blev en del af FDB’s forretningspolitik.

ÅR 1945

FDB åbnede den første selvbetjeningsbutik i Danmark.

ÅR 1976

Madpyramiden blev lanceret af FDB på baggrund af kostvejledninger, Husholdningsrådet og Levnedsmiddelinstituttet.

ÅR 2002

Medlemsprogrammet: et program skaber merværdi for medlemmerne gennem holdning og handling.

ÅR 2010

FDB indfører en ny model for andelskapital, alle medlemmer betaler 200 kr. for at få en andel i FDB (nu Coop). Samme år lanceres et nyt fordelsprogram for medlemmer, hvor medlemmer optjener point når de bruger deres kort og kan købe varer for deres opsparede point.

KVALITETSSIKRING

For vores egne varer stiller vi særlige krav til kvalitet, miljø, etik og fødevaresikkerhed. Kun godkendte varer får betegnelsen "Kvalitetssikret af Coop".

På mange af Coops varer står der, at de er ”Kvalitetssikret af Coop”. Det betyder, at vi har stillet særlige vare- og kvalitetskrav til produkterne og garanterer, at de opfyldes. Kun godkendte produkter kan sælges som Coops egne varer. Godkendelsen omfatter en bedømmelse af produktet og godkendelse af indhold, sammensætningen af produktet samt test af produktet - bl.a. smagstest.

Leverandører, der producerer varer for Coop, skal også godkendes. Godkendelser omfatter en vurdering af om leverandørens kvalitetsstyringssystem sikrer, at krav ifølge lovgivningen samt Coops særlige vare- og kvalitetskrav til fødevaresikkerhed, kvalitet, miljø og etik er opfyldt.

Stort udvalg til hverdag og weekend

Vi gi'r dig et bredt udvalg, så du kan samle alle dine indkøb ét sted - uanset om det er til madpakker, aftensmad eller fest.

MÆRKNING OG KONTROL

”Kvalitetssikret af Coop” betyder også, at den mærkning, der findes på Coops egne produkter, oftest er mere omfattende, end hvad lovgivningen kræver. Det gælder f.eks. med hensyn til ingredienser og næringsdeklarationer.

Der udføres kontrol af vores egne varer. Kontrollen udføres stikprøvevis og tilpasses type af produkt, leverandør og om det er lovgivningsmæssige krav til fødevaresikkerhed eller Coops egne vare- og kvalitetskrav, der ønskes undersøgt. Kontrollen kan blandt andet omfatte analyse af varer og inspektion af leverandøren.