Danske Egnsgårde

I 365discount arbejder vi aktivt på at få flere og flere dyrevelfærds-produkter i vores butikker. Derfor har vi kød fra Danske Egnsgårde i vores sortiment. Grisene fra Danske Egnsgårde opdrættes nemlig med omtanke for dyrenes trivsel.

Bedre dyrevelfærd

Kalve fra Danske Egnsgårde er opdrættet i Danmark med fokus på god dyrevelfærd. Kalvene kan altid bevæge sig frit omkring i staldene og har bløde steder at hvile sig. Kalve fra Danske Egnsgårde har to ud af tre dyrevelfærdshjerter i det statslige dyrevelfærdsmærke; Bedre dyrevelfærd.

Landmanden Søren

”Jeg er stolt af at gå på arbejde hver dag”

Søren Tolstrup er driftsleder på St. Muregaard, der leverer to-hjertet grisekød til konceptet Danske Egnsgårde. Gården ligger på Bornholm og har et sohold på 1400 søer, der laver smågrise til andre danske landmænd, der også leverer grisekød til Danske Egnsgårde.

På gården er søerne løsgående, og grisene har mere plads og krølle på halen. For Søren Tolstrup og hans kolleger i stalden er driftsformen helt perfekt, og han nyder at gå på arbejde.

- Det er inspirerende at arbejde med dyrene på den måde, vi gør. Det er en spændende form og fagligt udfordrende. Vi går op i bedre dyrevelfærd. Jeg er stolt af at være landmand og stolt af at gå på arbejde hver dag. Vi vil gøre det lidt bedre hver dag, og vi har altid dyrene i fokus, siger Søren Tolstrup.

For ham at se er hjerteordningen, som Fødevarestyrelsen står bag, helt afgørende for at leve op til forbrugernes krav både i dag og i fremtiden.

- Når vi ser 25 år frem, tror jeg, at vi ser endnu flere landbrug, som arbejder med to-hjertede koncepter. Jeg tror, at det er vejen frem. Vi ser, at forbrugerne stiller højere krav, og det skal vi kunne leve op til, siger Søren Tolstrup, der også peger på, at et lavere medicinforbrug er en af de store fordele ved det to-hjertede koncept.

Udvalget i 365discount

I alle vores butikker kan du finde: BBQ Krydret Hakkebøffer og Burger Boost Smoky Twist:

5 pizza opskrifter med svinekød til hverdagen

Pizza á la medister med kartofler og urter

Tid: 45 min

Personer: 4 pizzaer

Ingredienser:

  • 4 pizzabunder
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g revet mozzarella
  • 6 stk. kartofler i supertynde skiver
  • 1 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 håndfuld frisk timian

Marineret medister:

  • 1 stk. medister, DC
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. oregano
  • 0,5 spsk. rosmarin
  • 0,5 tsk friskkværnet sort peber

Tilberedning:

Pizzaerne:

Drys pizzabundene med revet mozzarellaost. Bland de supertynde kartoffelskiverne med olivenolie og salt. Fordel kartoffelskiverne ud over pizzaerne.

Marineret medister:

Tag kødet ud fra medisteren og kom i en skål. Bland medisterfarsen sammen med revet hvidløg, olivenolie, oregano, rosmarin og friskkværnet sort peber. Smør pizzabundene med creme fraiche og drys revet mozzarella ovenpå. Placér den marinerede medisterfarsen ud over hele pizzaerne i små stykker. Bag pizzaerne en ad gangen, i en forvarmet ovn ved 230 grader, i cirka 7-10 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne, og medisterstykkerne er gennemstegte.

Servering: Top pizzaerne af med frisk timian, friskkværnet sort peber, lidt salt og server straks.

Pizza med sprødt stegt flæsk og persille

Tid: 45 min

Personer: 4 pizzaer

Ingredienser:

  • 400 flæsk i skiver, DC
  • 2 groft salt
  • 4 færdige pizzabunder
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g revet mozzarella
  • 2 mellemstore zittauerløg i skiver
  • 0,5 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 dl hakket kruspersille

Tilberedning: 

Kom skiver af flæsk på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt. Tilbered i en forvarmet ovn ved 200 grader, ca. 20-30 minutter eller indtil flæsket er sprødt og gyldne i farven. Lad det stegte flæsket dryppe af på køkkenrulle og hak det groft. Smør creme fraiche ud på pizzabundene. Drys med revet mozzarellaost og placer løg i skiver ud over pizzaen. Bag pizzaerne en ad gangen, i en forvarmet ovn ved 230 grader, i cirka 7-10 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne, og osten smeltet.

Servering: Drys pizzaerne med hakket sprødt stegt flæsk, friskkværnet sort peber og hakket kruspersille. Kom eventuelt lidt ekstra creme fraiche rørt op med salt og peber over. Servér straks!

Mexicansk pizza med marineret nakkekotelet

Tid: 45 min

Personer: 4 pizzaer

Ingredienser:

Marineret nakkekotelet:

  • 2 stk. nakkekotelet, DC
  • 1 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret koriander

Pizzaerne:

  • 4 pizzabunder
  • 1 glas pizza sauce
  • 300 g cheddarost
  • 1 dl syltede jalapenos eller 1 frisk chili
  • Evt. frisk koriander eller persille

Tilberedning:

Marineret nakkekotelet:

Skær nakkekoteletterne i tynde strimler. Bland strimlerne med olivenolie, salt, friskkværnet sort peber, stødt spidskommen, paprika og tørret koriander.

Pizzaerne:

Smør pizzabundene med tomatsauce. Drys cheddarost på pizzaerne, og placer de marinerede kødstrimlerne ovenpå. Bag pizzaerne en ad gangen, i en forvarmet ovn ved 230 grader, i cirka 7-10 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne, og kødstrimlerne gennemstegte.

Servering:

Top pizzaerne af med syltet jalapeno eller frisk chili, og garner med frisk koriander eller persille. Servér straks!

Hvid pizza med kotelet og champignon og parmesan

Tid: 45 min

Personer: 4 pizzaer

Ingredienser:

Marineret kotelet:

  • 2 stk. koteletter, DC
  • 2 spsk. soja
  • 0,5 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk. timian
  • 0,5 tsk friskkværnet sort peber

Pizzaerne:

  • 4 stk. pizzabunder
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g revet mozzarellaost
  • 200 g champignon i skiver
  • 1 dl sorte oliven
  • 1 dl parmesanflager
  • 1 dl pinjekerner
  • 1 håndfuld basilikum

Tilberedning:

Marineret kotelet:

Skær koteletterne i tynde strimler. Bland strimlerne med soja, tørret oregano, paprika, chiliflager, timian og friskkværnet sort peber.

Pizzaerne:

Smør pizzabunderne med creme fraiche. Drys med revet mozzarellaost, champignon i skiver, de marinerede kødstrimlerne og sorte oliven. Bag pizzaerne en ad gangen, i en forvarmet ovn ved 230 grader, i cirka 7-10 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne, og kødstrimlerne gennemstegte.

Servering: Top de færdigbagte pizzaerne af med parmesanflager, pinjekerner og frisk basilikum. Servér straks!

Pizza á la medister peperoni style

Tid: 45 min

Personer: 4 pizzaer

Ingredienser:

Spicy marineret medisterfars:

  • 1 medister, DC
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. oregano
  • 0,5 spsk. hvidløgspulver
  • 0,5 tsk friskkværnet sort peber

Pizzaerne:

  • 4 pizzabunde
  • 1 glas pizza sauce
  • 200 g revet mozzarella
  • 2 stk. frisk mozzarellaost
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Tilberedning:

Spicy marineret medisterfars:

Tag kødet ud fra medisteren og kom i en skål. Bland medisterfarsen sammen med olivenolie, chiliflager, paprika, tørret oregano, hvidløgspulver og friskkværnet sort peber. Smør pizzabundene med tomatsovs og drys revet mozzarella ovenpå. Placér den marinerede medisterfarsen ud over hele pizzaerne i små stykker.


Pizzaerne:

Bag pizzaerne en ad gangen, i en forvarmet ovn ved 230 grader, i cirka 7-10 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne, og medisterstykkerne er gennemstegte.

Servering: Placer stykker af frisk mozzarella ovenpå pizzaen, hæld lidt olivenolie over og pynt med frisk basilikum. Servér straks!