Banner 1 Topbanner
Banner 2 Ugens Opskrift

Birkesbagte rodfrugter

Tilbehør til fire personer

Ingredienser: 

  • 1½ kg rodfrugter, fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri og rødbeder
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 30 g blå birkes
  • 1 spsk. salt
  • Peber
Birkesbagte Rodfrugter Rotated

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Hold rødbederne for sig, så de ikke farver de øvrige grøntsager.  

3. Vend rodfrugter og rødbeder med olivenolie (i en skål hver for sig) og drys med birkes. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir (stadig adskilt) og krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.

Frugt og grønt pr. person: 300 g

Energifordeling pr. person: 800 kJ / 200 kcal. Kulhydrat: 30 g Fedt: 8 g, heraf mættet fedt: 1 g

Banner 3 Se Flere Opskrifter

Grøn minestronesuppe med kylling

Hovedret til fire personer

Kylling: 

  • 250 g kyllingefilet uden skind og ben
  • 5 dl bouillon
  • 1 håndfuld persille

Grøn minestronesuppe: 

  • 2 stilke bladselleri
  • 1 squash
  • 4 gulerødder
  • 1 broccoli
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 grøn peberfrugt
  • 100 g babyspinat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 liter bouillon
  • 1 dåse / karton blandede bønner
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber

Tilbehør: 

  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g
Grøn Minestrone

Fremgangsmåde:

1. Kog kyllingefilet i bouillon tilsat persille i ca. 20 minutter, til den er godt mør. Tag kyllingen op, og findel den med to gafler. Kom bouillonen i en blender og blend til en grøn bouillon. Gem til senere.

2. Skær blegselleri i skiver. Skær squash og gulerødder i små tern. Del broccoli i små buketter. Skyl og slyng spinaten tør.

3. Varm olien i en gryde, og svits presset hvidløg med blegselleri. Hæld bouillonen (inkl. den fra kyllingen) i gryden, og tilsæt squash, gulerødder og broccoli. Lad grønsagerne simre ved svag varme i ca. 5 minutter.

4. Skær peberfrugt i tern. Skyl og afdryp bønnerne. Kom peberfrugt, bønner, kylling og spinat i suppen og kog suppen op. Smag til med salt og peber og servér suppen med groft brød. 

Frugt og grønt pr. person: 300 g

Energifordeling pr. person: 2200 kJ / 550 kcal. Kulhydrat: 59 g Fedt: 12 g, heraf mættet fedt: 2 g, Protein 37 g