Sommerfest 2023
Sommerfest 2023

Sommerfest

Sommeren lurer lige rundt om hjørnet og det betyder også, at vi snart kan byde velkommen til varmere solskinsdage, lange sommernætter og hyggelige sommerfester. Fakta giver dig her et par tips til sommerfesten eller havefesten, så du kan skabe gode sommerminder sammen med familie og venner. Ingen sommer er fuldendt uden en sommerfest med alt hvad det indebærer af god mad, kolde drikke og hyggeligt selskab.

Sommermad 2023

Få styr på maden til sommerfesten

Til de hyggelige sommerfester kan du imponere dine gæster med et lækkert måltid mad eller du kan servere små mundrette snacks, der stiller den lille sult. Holder du en sommerfest, hvor du gerne vil sørge for maden, kan du tage grillen frem og lave et buffetbord med kød fra grillen og forskellige salater. Pastasalater og kartoffelsalater mætter godt og kan laves på mange forskellige måder. Du kan også grille grøntsager som tilbehør til kødet – prøv grillede asparges med revet ost eller grillet squash med ostecreme.

Sommerfest med lækre snacks 

Står sommerfesten eller havefesten ikke på det helt store måltid, kan du lave et snackbord, så gæsterne kan fylde en lille tallerken med forskellige lækkerier. Du kan nemt lave dine egne snacks til sommerfesten med tips til idéer og opskrifter:

  • Pesto og tapenade er nemt at lave og egner sig godt som tilbehør til brødstænger, hjemmelavet knækbrød eller grøntsagsstave af gulerødder, agurk eller selleri. Basilikum, peberfrugt, ramsløg og persille er gode baser til en pesto, mens du med sorte oliven kan lave en lækker oliventapenade. Det perfekte tilbehør til sommerfesten!

  • Sommer er lig søde frugter, og til sommerfesten kan du derfor ikke komme uden om jordbær, kirsebær, vandmelon og andre lækre sommerfrugter. Server frugten som den er, eller lav små pindemadder, hvor du sammensætter jordbær, valnødder og gedeost eller  melon og lufttørret skinke. Vandmelon, fetaost og mynte er også tre smagsnuancer, der supplerer hinanden godt. Kun fantasien sætter grænser!

  • Pølsehorn og pizzasnegle er to klassikere, som du også sagtens kan kaste dig over til havefesten. De er nemme at bage og er et sikkert hit hos både børn og voksne. Leg lidt med varianterne og fyld fx pesto i dine pølsehorn for en anderledes smagsoplevelse til den ellers traditionelle snack.

  • Hent inspiration fra Italien og Spanien, hvor simple råvarer og små retter præger madlavningen. Fyld et tapasfad med ost, oliven og lækre pølser for at få give sommerfesten et strejf af den varme spanske sommer. Lav også nemt dine egne variationer af bruscetta, som kun kræver få ingredienser og lidt tid i køkkenet. Du kan enten vælge at bage dit eget brød eller minimere tiden i køkkenet ved at købe brødet på forhånd.

Ingen sommerfest uden noget godt i glasset

Til sommerfesten hører kolde og friske drikkevarer sig til. Mix en velkomstdrink af hvidvin, hyldeblomstsaft og danskvand for en frydefuld smag af sommer, eller fyld en bowle med rosé og frosne jordbær for en nem løsning, der vækker sommerstemningen frem i os alle.

Afhængig af, hvilken mad der sættes på bordet, hører rødvin og hvidvin også til en god sommerfest. Rødvin går godt til solid grillmad og ost, mens hvidvin eller rosé egner sig godt til snacks og lette sommeretter. Sørg for at have øl og sodavand på køl alt efter, hvad dine gæster foretrækker. Vil du prøve noget andet end de almindelige pilsnere, går hvedeøl eller en lys ale godt til de lune sommeraftener.

Strækker sommerfesten sig til efter solnedgang kan du passende sammensætte dine yndlingsdrinks til glæde for sommergæsterne. Hvad enten du er til en frisk mojito eller en nem gin og tonic med agurk eller lime, kan du hurtigt servere drinks til alle ved at mixe dem i kander.

365avisen indeholder inspiration og et udvalg af aktuelle varer til en god pris.

Lys havefesten op

Selvom de danske sommerdage er lange og nætterne lyse, går solen ned før eller siden. Gør den hyggelige skumringstid endnu mere hyggelig til sommerfesten ved at hænge lyskæder i træer eller på plankeværk. Oplys gangstier, hyggekroge og borde med lanterner og lygter for at skabe god stemning.

Har du en bålplads, kan du også udnytte muligheden for at lave bål til havefesten. Det samler gæsterne, giver varme og tilfører ekstra hygge til sommerfesten. Rist skumfiduser eller lav snobrød på gløderne for at udnytte bålet fuldt ud. Det er en aktivitet, som både børn og voksne kan være med på, da duften af bål og lyden af knitrende flammer giver gode sommerminder.

FAQ om sommerfest

Hvad er en sommerfest?

En sommerfest er et hyggeligt arrangement sammen med venner og familie, hvor man hygger, spiser, danser og fester.

Hvordan afholder man en god sommerfest?

En god sommerfest afholdes med god mad, ens familie eller venner og pynt som passer til sommeren – f.eks. kulørte lamper og farverige drinks.

Hvad drikker man til en sommerfest?

Man kan drikke alt til en sommerfest. Om det er alkohol, øl, vand eller vin – det er op til dig. Eftersom det er sommeren og det er varmt, så er det oplagt at finde nogle lækre opskrifter på kolde drinks.

Hvad spiser man til en sommerfest?

Man kan spise mange forskellige ting til en sommerfest. Du kan f.eks. tænde op i grillen, anrette et lækkert og indbydende tapasbord eller lave et lækkert fad med frugter.