Festival

Gør dig klar til festival

Snart er det tid til fest, musik og god stemning, for festivalsæsonen er lige rundt om hjørnet! Den ultimative festival camp har sikkert længe været under planlægning, så du kan få den fedeste fest med dine bedste venner. Vi giver dig tips til det mest optimale festival udstyr, det sejeste festival tøj og de ultimative festival gadgets her!

Find din nærmeste butik her

Danske festivaler

Danmark er et festivalland med musikoplevelser for enhver smag, og i juni, juli og august måned er festivalsæsonen for alvor skudt i gang.

Men fordi der er så mange forskellige festivaler at vælge mellem, kan det være svært at danne sig et overblik over dem alle. Vi har derfor samlet en oversigt over de største danske festivaler, som du ikke må gå glip af:

 • Roskilde Festival, Roskilde 29. juni – 6. juli 2024: Roskilde Festival er Danmarks største festival med mere end 80.000 gæster – det er massivt! Festivalen har eksisteret siden 1971 og strækker sig over 5 dage med store musiknavne, dans og en masse øl med venner og bekendte. 

 • Distortion, København 29. maj – 2. juni 2024: Distortion har eksisteret siden 1998 og består udelukkende af gadefester i forskellige områder af København. Den begynder på Nørrebro, rykker torsdag til Vesterbro, og fredag og lørdag er der "final party" på Refshaleøen. 

 • Smukfest, Skanderborg 4. - 11. august 2024:  Smukfest, der allerede tog sin begyndelse i 1980, er kendt for at være Danmarks tredjestørste samt smukkeste festival. Smukfest afholdes altid om sommeren i første weekend af august under temaet ”Musik & Bøgetræer”. 

 • NorthSide, Aarhus 6. - 8. juni 2024: NorthSide er en festival, der siden 2010 er blevet afholdt i Ådalen i Aarhus. Festivalen strækker sig over en weekend og har et stort fokus på bæredygtighed. Samtidig, er det ikke tilladt at overnatte på NorthSide, da der ikke er noget campingareal. 

 • Tinderbox, Odense 27. - 29. juni 2024: Tinderbox finder sted i Tusindårsskoven i Odense og har eksisteret siden 2014. Festivalens slogan hedder ’Where words fail, music speaks’ og er kendt for at tiltrække store kunstnere. Ligesom på NorthSide er det ikke muligt at overnatte på Tinderbox.

Alt efter hvilken type festival du skal til, er det vigtigt at have styr på de helt rigtige festival gadgets.

Den ultimative festivalpakke – bliv klar til sommerens festivaler!

Når du skal på en festival som fx Roskilde, hvor overnatning på festivalpladsen er en stor del af oplevelsen, skal du have styr på de helt rigtige festival gadgets. Ud over din festivalbillet, er det smart at købe en samlet festivalpakke, som indeholder de mest nødvendige festival gadgets.

En festivalpakke indeholder ofte et festival telt og en madras, så du kan få søvn og samle kræfter til næste dags fest. Mange festivalpakker indeholder også sjove gadgets som fx solbriller, vanddunk og festivalstole - mere skal du ikke bruge for at kunne slå lejr på festivalpladsen!

Din pakkeliste til festival udstyret

Du har ikke meget andet end musik og fest i tankerne inden du skal på festival. Men det er vigtigt at få pakket det rigtige festival udstyr. Vi har samlet en huskeliste, som giver dig et overblik over det vigtigste festival udstyr du skal have pakket:

 • Billet: Først og fremmest skal du have købt og pakket din billet, ellers kan du slet ikke få adgang til festivalen. 

 • Telt og sovepose: Nogle vil sige, at når musikken spiller og alkoholen løber i blodet, så kan man sove hvor som helst. Men det er nu rart med en base. Husk derfor at pakke festival teltet og en sovepose. 

 • Stole: Festivalstole er en vigtig del af festival udstyret – de kan både være brugbare til et godt spil øl bowling, men også hvis du har brug for lidt afslapning i campen. 

 • Powerbank: Det er en stor udfordring at holde strøm på mobilen. Det er derfor smart at medbringe en powerbank, som kan lade din mobil når som helst – så kan du også få fat på dine venner, når de er væk på en festivalplads med over 80.000 gæster. 

 • Ørepropper: Der bliver vendt om på dag og nat når du er på festival – nogle vil sove om morgenen, andre om eftermiddagen. Men der er altid nogle der larmer! Husk derfor et sæt ørepropper så du kan sove når som helst.

Du skal selvfølgelig også huske at pakke din gode stil – til festivaler vil det være en fordel, at du er klædt behageligt og praktisk på, uden at gå på kompromis med dit outfit.

Festivaltøj – find det rigtige outfit til festivalen

Det er svært at vide, hvad man skal pakke af tøj, når man skal på festival. Man ved nemlig aldrig hvordan vejret bliver, og det kan også meget hurtigt skifte. Det er derfor en god ide at pakke noget, der er praktisk og går til al slags vejr, som samtidig ikke fylder for meget. Men derfor kan man alligevel godt være smart i sit festival tøj!

En god ide er, at klæde sig i lag-på-lag. Hvis det regner, så kan man tage lag af og på alt efter, hvor varmt det er under regnjakken. Med en lag-på-lag beklædning er det altså nemt at tilpasse sig efter vejret, også selv om man ikke befinder sig i sin camp.

Vi har sammensat en huskeliste med det mest optimale festival tøj til både piger og drenge her:

 • 1 par bukser (eventuelt 2 par, så kan du nemlig skifte hvis det ene par er våde af regnen).
 • Evt. en kjole
 • 1 par shorts
 • Gummistøvler
 • 1 sweatshirt og/eller cardigan/poncho
 •  2 t-shirts
 • 1 kasket
 • 1 par solbriller
 • 1 regnjakke

Din garderobe er måske ikke fyldt med det smarteste festival tøj. Vi giver dig derfor et par gode ideer til, hvordan du kan pifte dit hverdagstøj op, så det bliver klar til festival.

Festivalvenlig mad

Hvis du vil undgå at sprænge dit budget i de dyre madboder, så er medbragt mad en fremragende ide på en festival. Gå efter madvarer med langholdbarhed og som ikke behøver være på køl. Her er nogle forskellige ting, du kan tage med, som kan holde sig under selv høje telttemperaturer:

 • Rugbrød, boller og knækbrød – gerne fuldkorn – mætter godt og kan holde sig fint flere dage.
 • Dåsemad og fiskekonserves som tun, makrel, leverpostej eller torskerogn kan medbringes til pålæg. Husk bare, at når dåsen først har været åben, kan du ikke gemme resten.
 • Havregryn kan enten koges til havregrød, hvis du medbringer trangia, eller du kan købe frisk mælk og spise havregryn med mælk til morgenmad.
 • Kopnudler kan udgøre et hurtigt måltid, og det eneste du skal på jagt efter, er kogende vand.
 • Frugt og grønt kan sagtens holde sig nogle dage i et lunt telt. Fx er avocado, agurk, gulerødder, banan, æbler og blommer oplagte at tage med, bare husk at pakke dem godt ind, så de ikke bliver stødt undervejs.
 • Smøreost i trekanter behøver faktisk ikke være på køl, og så er de i forvejen i mundrette bidder.
 • Nødder, tørret frugt, muslibarer og kiks både er gode som snacks og til når den lille sult melder sig.

DIY hullede jeans

Denim er lig med festival! Men der er ikke mange, der har lyst til at tage de helt nye jeans med på festival, hvor de kan blive udsat for lidt af hvert. Vi giver dig derfor en guide til, hvordan du kan vække nogle af dine gamle og slidte jeans til live igen:

 1. Gå i gemmerne og find et par gamle og slidte jeans. Måske du skal gå efter boyfriend stilen eller bare et par klassiske skinny jeans? Du kan vælge lige hvad du har lyst til.

 2. Tag dine bukser på og marker det sted, hvor du gerne vil have hullerne (så står du ikke tilbage med et par bukser med huller på skinnebenene i stedet for på knæene). 

 3. For at få det helt rigtige look er det en god ide at slibe bukserne med sandpapir, der hvor du gerne vil have hullerne, inden du begynder at klippe. For ikke at ødelægge bagsiden af bukserne, kan du placere en lille trægenstand eller lignende, mellem forsiden og bagsiden af bukserne. 

 4. Når bukserne er blevet helt tynde af sandpapiret, skrabes bukserne med spidsen af en saks til der kommer hul. Du kan eventuelt bruge en pincet til at hive flere tråde ud.

På festival handler det om at klæde sig uoriginalt på en original måde. Bær gerne et par gamle converse, slidte denim shorts og en bæltetaske (ikke om livet, men diagonalt fra skulder til hofte). På festival er det okay, at du klæder dig i noget der normalt ikke ville være dit førstevalg i din garderobe derhjemme – så bare giv den fuld gas!

Hold øje med 365avisen. Tilbudsavisen indeholder inspiration og et udvalg af aktuelle varer til en god pris.