Opskrift på müslibarer
Lav nemme og lækre müslibarer med cornflakes, peanuts og mandler
Ingredienser:
60 g cornflakes
180 g mandler
130 g saltede peanuts
100 g havregryn
50 g hørfrø
1 tsk. groft salt
50 g farin
180 g honning
Dekorer med smeltet mørk eller lys chokolade – 100 g
Fremgangsmåde:
Hak mandler og peanuts groft med en kniv eller i en foodprocessor.
Smelt farin og honning i en gryde ved lav varme. Tilføj nødder, rør rundt. Tilføj de øvrige ingredienser og rør rundt i et par minutter.
Blandingen hældes i en form – helst silikone – ellers så lig bagepapir i bunden af en fast form.
Tryk blandingen flad – sæt ovnen til 175 grader – varmluft. Sæt blandingen i ovnen i 12-15 minutter, tjek den undervejs, at den ikke bliver mørk. Tag den ud af ovnen – og lad den køle af. Hvis der er tid, så sæt den i køleskabet efter ca. 15 minutters afkøling på bordet.
Få blandingen ud på et skærebræt – læg skærebrættet ovenpå silikoneformen – og vend formen om, med skærebræt. Skær müslibarerne ud med en skarp kniv til den ønskede størrelse. Smelt chokolade i vandbad eller mikroovn. Lav flot mønster ved at dyppe skeen i chokoladen og føre den frem og tilbage henover müslibaren.