Opskrift på kæmpe falafelburger - fyldt med grønsager

Det skal du bruge til 8 burgere

Falafler:

  • 2 dåser kikærter, drænet og skyllet
  • 2 mellemstore rødløg, hakket 🧅
  • 5 fed hvidløg 🧄
  • 1 stor dusk persille 🌿
  • 1 squash, revet
  • 1,5 dl majsmel
  • Flagesalt
  • Peber
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. sød paprika (har du røget paprika, er det også lækkert!)

Coleslaw:

  • 1 stor gulerod 🥕
  • 1/8 hvidkål
  • 2 spsk. skyr neutral
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • Flagesalt

Plus:

  • 2 stk. iceberg salathoveder 🥬
  • 4 tomater 🍅
  • Cornichoner

Sådan gør du:

  • Blend alt til falaflerne, bortset fra majsmel. Vend melet i, efter det er blendet. Form 8 bøffer og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt i ovnen på 165 C varmluft i ca. 25 minutter.
  • Riv gulerod og hvidkål. Tilsæt skyr, eddike og krydderier. Mix.
  • Skær tomat i skiver. Skær enderne af icebergsalaten og lav både, som skal fungere som “bolle”.
  • Når falaflerne er færdige, fordeler du coleslaw i bunden af icebergsalaten, lægger falaflen ovenpå, herefter grønt og til sidst fyrer du ketchup i og topper med endnu mere iceberg!

Den smager vanvittig lækkert - prøv dig frem med dine yndlingsdressinger og grønt-fyld 💚

I hele portionen (8 falafelburgere) er der i alt 1577 kcal