Opskrift på kæmpe falafelburger - fyldt med grønsager

Det skal du bruge til 8 burgere
Falafler:
- 2 dåser kikærter, drænet og skyllet
- 2 mellemstore rødløg, hakket 🧅
- 5 fed hvidløg 🧄
- 1 stor dusk persille 🌿
- 1 squash, revet
- 1,5 dl majsmel
- Flagesalt
- Peber
- 1 spsk. stødt koriander
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. sød paprika (har du røget paprika, er det også lækkert!)
Coleslaw:
- 1 stor gulerod 🥕
- 1/8 hvidkål
- 2 spsk. skyr neutral
- 1 tsk. sød paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. æblecidereddike
- Flagesalt
Plus:
- 2 stk. iceberg salathoveder 🥬
- 4 tomater 🍅
- Cornichoner
Sådan gør du:
- Blend alt til falaflerne, bortset fra majsmel. Vend melet i, efter det er blendet. Form 8 bøffer og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt i ovnen på 165 C varmluft i ca. 25 minutter.
- Riv gulerod og hvidkål. Tilsæt skyr, eddike og krydderier. Mix.
- Skær tomat i skiver. Skær enderne af icebergsalaten og lav både, som skal fungere som “bolle”.
- Når falaflerne er færdige, fordeler du coleslaw i bunden af icebergsalaten, lægger falaflen ovenpå, herefter grønt og til sidst fyrer du ketchup i og topper med endnu mere iceberg!
Den smager vanvittig lækkert - prøv dig frem med dine yndlingsdressinger og grønt-fyld 💚
I hele portionen (8 falafelburgere) er der i alt 1577 kcal